We gaan samen op zoek naar de meest gezonde versie van jezelf!

Orthomoleculaire Therapie

Chronische vermoeidheid, chronische ontstekingen, schildklierproblemen, spijsverteringsproblemen, maagzuur, pre-diabetes II, overgewicht, ADHD, slaapproblemen, overgangsklachten, PMS, PCOS, jicht, allergieën (hooikoorts, eczeem etc.), verhoogd LDL-cholesterol etc ….

Heb jij één of meerdere van bovenstaande klachten? Hier is iets aan te doen! Met de juiste voeding, suppletie en lifestyle kunnen je klachten verbeteren of zelfs verdwijnen.

De kracht van Orthomoleculaire Therapie is de oorzaak aan te pakken van de klachten i.p.v. aan symptoombestrijding te doen. Door het aanpakken van de oorzaak kan het lichaam de gelegenheid krijgen zichzelf weer te herstellen. Samen draaien we de film terug om de oorsprong van de klachten te achterhalen: wat is er de afgelopen tijd veranderd, wat is de voorgeschiedenis etc. Vaak is het symptoom namelijk niet het echte probleem, maar de weg naar de oplossing. We kijken naar het lichaam als geheel, zowel fysiek als mentaal en brengen dit weer in balans.

Verder geven we advies over:

  • het belang van goede voeding
  • het belang van voldoende beweging
  • de invloed van stress
  • het belang van suppletie (indien nodig)

We gaan samen op zoek naar de meest gezonde versie van jezelf!

Uitleg orthomoleculaire consulten

Tijdens het intake gesprek gaan we op zoek naar de oorsprong van de klachten en kijk ik naar je huidige voedingspatroon en lifestyle. Je krijgt gelijk een informatiemap mee met algemene informatie, recepten en diverse documenten als hulpmiddel naar een gezondere lifestyle. Alle gegevens besproken tijdens het intakegesprek verwerk ik, waarna een plan van aanpak per mail volgt. Indien nodig zullen er eerst onderzoeken gedaan moeten worden voordat ik een therapieplan op maat kan maken. Deze onderzoeken komen voor rekening van de klant en zullen vermeld worden met prijs in het plan van aanpak.

Bij het tweede consult a 45 minuten krijg je een uitgewerkt therapieplan, welke we dan bespreken. Hierna zullen consulten van 30 minuten ingepland worden. Tijdens deze consulten bespreken we je vooruitgang en eventuele knelpunten. Uiteraard kan en mag je buiten de consulten ook contact met mij opnemen per mail voor vragen.