Ja,  jullie lezen het goed: Boost Your Boobies! Velen van jullie weten dat oktober de Pink Ribbon maand is, maar wisten jullie dat september door de Groene Zuster is uitgeroepen tot borstgezondheidsmaand? Er is veel dat we kunnen doen om onze borstgezondheid te verbeteren: de BH met regelmaat uit doen, borsten droog borstelen en de borsten (laten) masseren. 

Waarom moet de BH uit?

Tegenwoordig dragen heel veel vrouwen de hele dag een (beugel) BH. Dit zijn we door de jaren heen ‘normaal’ gaan vinden. Helaas blokkeert een beugel BH, maar ook strak stiek de doorstroming van je lymfe. En die doorstroming is juist heel belangrijk! Het lymfestelsel kent namelijk geen pompsysteem zoals het bloed en het hart. De lymfe is onze vuilophaaldienst en gaat alle weefsels en organen af. De borsten zijn ‘veilig’ vetweefsel om alle afvalstoffen in op te slaan. Hierdoor blijft het weg van onze vitale organen. De lymfe komt in beweging door beweging. Ze zeggen dan ook dat borsten moeten wiebelen om het afval af te kunnen voeren. En als ze dan strak in de BH zitten, dan lukt dat niet…

‘Ik ga echt niet zonder BH lopen!’ 

Het is logisch dat je hier aan moet wennen. Maak kleine stapjes. Zelf draag ik overdag een BH en als ik thuis ben, probeer ik deze zoveel mogelijk uit te doen. Verder kan je langzaam je BH’s gaan vervangen voor betere versies, zoals bijvoorbeeld de Sloggi bralette. Deze BH heeft het Groene Zuster keurmerk.

Waarom moet je je borsten met regelmaat droog borstelen?

Het droog borstelen stimuleert het lymfesysteem en verbetert de circulatie van het borstweefsel. De Groene Zuster heeft hier een heel duidelijk filmpje over gemaakt:

Het hoe en waarom van droogborstelen kun je hier zien.

Geplaatst door De Groene Zuster op Dinsdag 20 juni 2017

De borstels van de Groene Zuster zijn heel erg fijn! Ze kosten €9,95 en zijn ook in de praktijk van Be Healthy Coaching te koop. Bestel jij deze maand een borstel? Dan krijg je het magazine ‘Boezem vriendin’ erbij cadeau! 

Een echte massage

Heb jij met regelmaat last van pijnlijke borsten of heb je verharde plekken? Probeer eens een VLOW® behandeling. Deze behandeling is speciaal voor vrouwenborsten ontwikkeld. Sleutelwoorden voor de VLOW-therapie zijn aandacht en balans.  Door de behandeling voelen de borsten zachter, voller en gelijkmatiger. Tevens heeft het een ontspannend effect op je hele lichaam. Welke vrouw wilt dit nou niet?