Nu de website gelanceerd is, kan het natuurlijk niet anders dan dat het eerste blog gaat over feestelijke hapjes!! Met deze hapjes maak je je gasten blij! Ook de glutenvrije!

Snack paprika gevuld met pittige humus

Benodigdheden: snack paprika, komkommer, broccoli kiemen, zelfgemaakte humus

Halveer de snack paprika en spoel ze af. Maak de humus. Vul de paprika’s met de humus en leg ze op een schaal. Snijd de komkommer in kleine blokjes of reepjes en strooi deze over de schaal. Druk de komkommer een beetje in de humus. Strooi daarna de broccoli kiemen over het geheel.

Pittige humus

300 gr kikkererwten uit pot of blik – uitgelekt en afgespoeld,  sap van een hele citroen, flink wat olijfolie (om te zorgen dat het een mooie consistentie krijgt), 1 tl kerriepoeder, 1 tl kurkuma, 1 tl komijnpoeder, half vers rood pepertje zonder zaadjes, 1 el tahin, snuf zout, snuf peper, 1 teentje knoflook

Meng alles met een klein scheutje olijfolie goed in een keukenmachine (of met de staafmixer). Terwijl het mengsel draait, giet je in een straaltje de olijfolie erin totdat er een smeuïge massa ontstaat. Je kan naar smaak nog extra kruiden toevoegen.

Uit: ‘In 28 dagen van gifbelt naar tempel’, Jacqueline van Lieshout – http://bit.ly/28dagenJvL

 

Hartige mini cupcakes

Benodigdheden: 150 ml amandelmelk, 150 gr havermout, 50 gr pecorino of Parmezaanse kaas, 150 gr zongedroogde tomaten, 50 gr olijven, 2 eieren, 2 tl bakpoeder

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden C. Meng de amandelmelk, havermout, eieren en de helft van de zongedroogde tomaten in een blender of keukenmachine. Rasp de kaas en snijd de overgebleven zongedroogde tomaten en olijven in stukjes. Spatel de kas, zongedroogde tomaten, olijven en bakpoeder door het mengsel. Verdeel deze over 15 mini cupcake vormpjes. Bak de mini cupcakes voor ongeveer 25 minuten in de oven.

 

Mini pizza’s van zoete aardappelen

Benodigdheden: 2 zoete aardappelen, olijfolie, tomatenpuree, kleine bolletjes mozzarella, groene pesto, 1 kleine rode ui, paar groene olijven, zwarte peper & zout, oregano, pecorino, verse rucola

Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden C. Schil de zoete aardappel en snijd deze in plakjes van 0,5 cm dik. Besprenkel met olijfolie. Plaats deze op een bakplaat met bakpapiertje voor 7 minuten in de oven. Halveer de kleine bolletjes mozzarella, snijd de rode ui fijn, de olijven in ringetjes, maak de pesto en rasp wat pecorino. Haal de bakplaat uit de oven en draai de plakjes zoete aardappelen om.

Beleg deze vervolgens met; tomatenpuree, half bolletje mozzarella, groene pesto, rode ui en de olijven en plaats nogmaals 10 minuten in de oven. Strooi als ze klaar zijn peper, zout, oregano over de pizzaatjes en vervolgens de pecorino en rucola. Eet ze warm op!

Groene pesto

20 gr basilicum, 20 gr rucola, handje pijnboompitten, handje vers geraspte pecorino of Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook, sap van een halve citroen, flink wat olijfolie, snuf peper

Was de basilicum. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en meng dit goed. Terwijl het mengsel draait, giet je naar behoefte olijfolie erin zodat er een mooie consistentie ontstaat. gaat hier

 

Ga jij een recept van Be Healthy Coaching maken? Natuurlijk zie en hoor ik graag de uitslag! Tag mij via Facebook of Instagram: @behealthycoaching.nl